Divadelní představení „PEPE z Kopce“ ve Slané (Slánský list)

01.11.2012 08:16

Všechny příznivce ochotnického divadla si dovolujeme pozvat na představení PEPE z Kopce, které se v podání Divadla Podio ze Semil stalo diváckým hitem Semilského paroháče 2011 a které uvedeme v Kulturním domě ve Slané v sobotu 17. listopadu 2012 od 19 hodin.

PEPE by měl být divákům blízký svým vtipem, lidskostí i prostotou, se kterou prožívá všechny ústrky, které mu život připravil. Je to příběh dobráckého a ženou peskovaného sedláka, na jehož účet si krutě zažertují tři urození páni, kteří z něj přes noc udělají vládce panství. Pak se touto kamufláží baví a sledují, jaká proměna se v PEPEM, jenž začíná s pocitem náhle nabyté moci "růst", odehrává. O to tvrdší je jeho procitnutí a návrat k realitě.

Jde o volné zpracování podle divadelní hry dánského dramatika Ludviga Horberga. V českých zemích přepracoval tuto hru, která měla původně název „Jeppe z vršku“, režisér Jaromír Pleskot. Přepracoval ji tak, aby titulní postava byla "šitá" na vynikajícího herce Rudolfa Hrušínského. Úspěch měla veliký, ale těžká nemoc pana Hrušínského ukončila úspěšné období a už se nehrála. V archivu české televize se našel fragment této inscenace a ten upravil pro potřeby semilských ochotníků Zdenek Lindner. V titulní roli účinkuje Standa "Chatrč" Chaloupka.

Srdečně vás zveme k nám do divadélka ve Slané, kde tak budeme mít možnost společně strávit sváteční večer u příležitosti Státního svátku - dne boje za svobodu a demokracii!

Vyhledávání