Čertovská pohádka vyráží na prázdniny

13.06.2016 10:58

V prosinci loňského roku jsme s velkým očekáváním odehráli premiéru divadelního představení Čertovská pohádka, kdy se na prkna, co znamenají svět, poprvé postavily děti ze Slané a Košťálova. Úspěch měly obrovský a patřičně si obě vánoční představení užily.

V lednu jsme se poprvé vypravili na zájezdové představení, a to do Kruhu u Jilemnice. Děti si poprvé vyzkoušely jaké to je, hrát někde jinde, než na domovské scéně a sami poznaly, že to není úplně jednoduché, že to, na co byly zvyklé ze Slané, najednou všude není. V březnu jsme se vypravili do Libštátu, v rámci školní akce jsme si zahráli opět ve Slané a zavítali jsme na divadelní přehlídku dětského divadla do Desné. Odtud jsme si odnesli účastnický diplom a zajímavou zkušenost. V dubnu jsme hráli v Lučanech nad Nisou, kde si děti poprvé vyzkoušely kouzlo improvizace, kdy si zahrály asi na nejmenším jevišti, které jsme kdy viděli. Děti se s tím ale popraly statečně a podobné podmínky ve Valteřicích už tedy pro ně nebyly žádnou novinkou. V květnu jsme s pohádkou zahájily Divadelní přehlídku ochotnických souborů v Josefově Dole.

Po odehrání pohádky jsme si zajeli na nedalekou rozhlednu na oběd a poté jsme podnikli výšlap k Josefodolské přehradě. Bylo to velmi příjemné a veselé odpoledne. Všichni jsme si to náramně užili.

Poslední jarní štaci jsme odehráli začátkem června v Dolních Štěpanicích u Jilemnice v rámci dětského dne.

Chtěla bych využít tohoto článku, abych poděkovala všem dětem a jejich rodičům, za jejich čas, paní Špačkové za to, že nám na každou výjezdovou akci napekla sladké dobroty, po kterých se pokaždé hned zaprášilo, Jarkovi Malému za úžasnou technickou podporu a stavbu scény, stejně tak Alešovi Roštejnskému, dále zvukařům Martině Fejfarové, Honzovi a Lukášovi Kvardovi za kvalitní zvuk a světla, Luciferkám Gabče Šikolové a Kristýně Maškové a v neposlední řadě mému Alešovi za bezpečný převoz kulis, pomoc se stavbou scény a celkově za podporu v tomto mém časově náročném koníčku.

Nyní nás čekají divadelní prázdniny, které si pravděpodobně prodloužíme až do poloviny října, kdy se opět začneme scházet a oprašovat texty před náročnou podzimní sezónou. Přeji celé naší úžasné partě krásné prázdniny plné krásných zážitků a těším se, až se na podzim v plné síle zase všichni setkáme.

Katka Schovánková

Z výletu na přehradu v Josefově Dole

Vyhledávání